Weet je het zelf even niet meer en ben je op zoek naar de juiste therapie?

Op de Spirituele Gids kan je de meest betrouwbare en zuivere spiritueel werkers vinden. Onze coaches, therapeuten, helers, kaartleggers en nog veel meer professionals staan voor je klaar.

vzw Zorg en belevingsboerderij Het Groeiveld

Logo
Flyer buitenkant
Flyer binnenkant
LogoFlyer buitenkantFlyer binnenkant
Contact Informatie
Adres:
Hoog Kattenbos 17 Lommel, Limburg, België
Telefoon/GSM: +32 (0) 472 701 367
Openingsuren:

Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag 9 uur tot 17 uur
Zaterdag 9 uur tot 14 uur
Zondag en Maandag rusten wij uit.

Omschrijving:

Bij vzw het Groeiveld proberen we een steentje bij te dragen aan een gezondere en eerlijkere voeding en de zorg voor onze medemens.

vzw het Groeiveld heeft naast haar landbouwbedrijf een zorg- en belevingsboerderij, een zelfoogsttuin én een hoevewinkel! Bij ons mag iedereen zichzelf zijn. Natuur en voedselproductie gaan hand in hand. Het (h)eerlijke voedsel dat zoveel mogelijk geteeld wordt volgens de principes van de biolandbouw, wordt rechtstreeks verkocht in de Lommelsehoevewinkel en mag door leden ook zelf geoogst worden in de zelfoogsttuin. We streven ernaar voedsel te produceren op het tempo van, en in verbondenheid met de natuur. We werken op kleine schaal en voorzien onze leden van een ruim seizoensaanbod, zonder gebruik van verwarmde serres. Deze biodiversiteit zorgt voor meer natuurlijke vijanden en een beter bodemleven. Onze leden wonen in de buurt, kennen de boer, komen zelf oogsten en nemen herbruikbare verpakkingen mee: minder transport en wegwerpverpakkingen dus! Ons voedsel wordt geproduceerd met respect voor het milieu, de natuur en en de dieren.

vzw het Groeiveld doet ook aan sociale duurzaamheid. Onze leden ontmoeten elkaar tijdens het oogsten, we organiseren meewerkdagen en gezellige samenkomsten. Om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met onze duurzame manier van ondernemen, bieden we educatieve boerderijbezoeken aan. Ook ouderen van woonzorgcentra zijn bij ons welkom voor belevingsbezoeken en we doen daarmee oude herinneringen herleven. Daarnaast organiseren we kinderopvang, kinderfeestjes en evenementen voor de lokale gemeenschap. We vangen kwetsbare jongeren en volwassenen uit onze samenleving op en proberen hen rust te bieden en terug een zinvolle plek in de samenleving te laten innemen. We geven studenten graag de kans om de nodige praktijkervaring op te doen tijdens een stage bij vzw het Groeiveld.

We willen mensen opnieuw verbinden met hun omgeving en hen kennis laten maken met de plaats waar hun voedsel vandaan komt. Dierenwelzijn, lokaal kopen en het principe van de korte keten zijn voor ons zeer belangrijk. Door onze manier van werken, hopen we dat de consument meer respect krijgt voor het voedsel dat hij eet, maar ook voor de boer die dat voedsel produceert.

  Om misverstanden te voorkomen verzoeken we u om de gegevens zo nauwkeurig mogelijk in te vullen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met deze gegevens om en gebruiken deze slechts voor onze eigen administratie.

  Aanspreking:

  Voornaam en naam:

  Straat, huisnummer, bus:

  Postcode en Gemeente:

  Land:

  Telefoonnummer/GSM:

  Emailadres:

  Geboortedatum:

  Horoscoop:

   

  Ik wil graag als opmerking nog toevoegen:

  Ik ga akkoord met het privacybeleid

  Send message to moderator